Utazási feltételek

UTAZÁSI FELTÉTELEK (csoportos és egyéni utazások) A GOLDEN LIGHT TRAVEL SERVICES LLC SZERVEZÉSÉBEN

Hogyan foglalhat

Bármelyik túránkat lefoglalhatja online, ha kiválasztja annak a túrának a nevét, amelyhez csatlakozni szeretne, kitölti a foglalási űrlapot, és elküldi nekünk. Ha személyre szabott utazást szeretne, kérjük, küldje el nekünk kérését az info@goldenlighttravelservices.com email címre, és értékesítési csapatunk egyik tagja számos lehetőséggel és tanáccsal válaszol. A foglalást a lehető leghamarabb érdemes megtennie, különösen, ha a főszezonban (karácsony és húsvét) utazik.

Gyermekekre vonatkozó szabályzat

18 éven aluliak csak akkor foglalhatnak túrát, ha szülővel vagy törvényes gondviselővel utaznak. Ez alól az irányelv alól nem tudunk kivételt tenni.

A 0 és 11,99 év közötti gyermekkedvezmény minden túrához külön kerül meghatározásra. 12 év + gyermek felnőttnek számít, és az utazás teljes költségét fizeti.

Amit, az utazás ára nem tartalmaz

A vízum költsége, személyi biztosítás, személyes költségek, például italok az étkezéseknél, ételek vagy harapnivalók az útvonaltervben szereplő étkezésektől és italoktól eltérő időpontokban, mosoda, telefon, fax vagy internet/e-mail hozzáférési díjak, film,  bizonyos helyeken készített fényképek vagy videók díja, pénzváltási díjak, orvosi költségek, túlsúlyos poggyász díjai, vámok, vásárlás, valamint az útvonaltervben nem szereplő borravalók vagy borravalók.

Ezen kívül bizonyos utaknál az oda-vissza légi utazás az Ön otthona és úti célja között, belföldi járatok, az ilyen utazások repülőtéri érkezési/indulási adói.

Poggyász

Poggyász az utazás teljes időtartama alatt az Ön saját felelőssége. A túlméretes és túlméretes poggyászok díja szintén, az Ön felelőssége. Javasoljuk, hogy használja a szálloda széfjeit minden értékes dolog tárolására, beleértve az útleveleket, kamerákat és pénzt. A Golden Light Travel Services nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott tárgyakért. Nem javasoljuk, hogy városnézés közben hagyjon értéktárgyakat a mini furgonokban vagy távolsági buszokban.

Orvosi és fizikai alkalmasság

Minden ügyfélnek saját felelőssége annak biztosítása, hogy jó egészségben és fizikai állapotban legyen. Az Ön felelőssége annak megállapítása, hogy az Ön által választott túra megfelel-e fizikai állapotának. Ön felelős minden olyan gyógyszer vagy orvosi ellátás költségeiért, amelyre az utazás során bármilyen okból szüksége lehet.

Oltások és allergiák

Kérjük, forduljon orvosához, hogy megtudja, milyen oltások javasolhatók az Ön úti céljához. Az Ön felelőssége az összes szükséges oltás megszerzése. Mondja el nekünk, ha bármilyen allergiában vagy más fizikai állapotban szenved, amely befolyásolhatja Önt a túra során. Fenntartjuk a jogot, hogy bárkit elutasítsunk vagy elfogadjunk a túra tagjaként, vagy elutasítsunk vagy megtartsunk bárkit, ha az adott személy fizikai állapota, mentális jóléte vagy viselkedése zavarja a túra lebonyolítását. Ilyen esetekben nem jár visszatérítés.

A felelősség korlátozása

Nem vállalunk felelősséget késésekért, kellemetlenségekért, balesetekért, sérülésekért vagy bármilyen költségért, amely részben vagy egészben mások gondatlanságából vagy rajtunk kívül álló okokból ered. A résztvevők vállalják a személyi sérülések és a túra tevékenységeivel bármilyen módon összefüggő egészségügyi állapot súlyosbodásának kockázatát. A poggyász és egyéb személyes vagyontárgyak a tulajdonos felelőssége, és nem vállalunk felelősséget semmilyen veszteségért. Kérjük, olvassa el az alábbi „Szabadidő” bekezdést is.

Visszajelzés

Ha az ügyfélnek bármilyen panasza van az utazásszervezéssel kapcsolatban, az ügyfélnek fel kell hívnia erre a Golden Light Travel Services képviselőjének figyelmét, hogy minden erőfeszítést megtegyünk a helyzet orvoslására. Ennek elmulasztása esetén előfordulhat, hogy a Golden Light Travel Services nem tudja visszatéríteni a vételárat, vagy nem tud korrekciós intézkedéseket tenni a túra végén.

Útlevelek és vízumok

Állampolgárságtól és úti céltól függetlenül minden utas felelőssége, hogy ellenőrizze a meglátogatott ország konzulátusán az aktuális belépési követelményeket.

Mivel a vízum- és egészségügyi követelmények előzetes értesítés nélkül változhatnak, javasoljuk, hogy indulás előtt ellenőrizze azokat a megfelelő konzulátuson.

Szállások

Minden szoba standard kétágyas szoba saját létesítményekkel, kivéve, ha kifejezetten kérte és fizetett egy magasabb kategóriájú szobáért. Az olyan különleges kérések, mint az ágytípusok, a dohányzási preferencia és az egymásba nyíló szobák a szabad kapacitás függvényében teljesíthetők. A szobák kiválasztása minden esetben, hacsak másként nem jelezzük, szigorúan a szálloda vezetőségének belátása szerint történik.

A háromágyas szobák standard két külön ággyal és kihúzható ággyal vagy kisággyal állnak rendelkezésre harmadik személy számára. Az elszállásolt személyek száma nem határozza meg a szoba méretét.

A Golden Light Travel Services fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos körülmények között a lefoglalt szállodát azonos színvonalú szállodákkal helyettesítse. Az ilyen szálláshelyek költségeiben mutatkozó különbözetet nem térítjük vissza.

Be- és kijelentkezési idők

Ezek szállodánként változnak. Általában a szálláshelyre 15 órakor lehet bejelentkezni, és 12 órakor lehet kijelentkezni. Felhívjuk figyelmét, hogy a legtöbb szálláshely bejelentkezéskor hitelkártya-zárolást igényel az esetleges költségek fedezésére, és a személyazonosság igazolásához be kell mutatni az útlevelét. Abban az esetben, ha nincs hitelkártyája, általában készpénzkötvényre lesz szükség.

Kérjük, győződjön meg arról, hogy a késő esti járatok esetében figyelembe vették-e a szállásra vonatkozó megfelelő intézkedéseket. Ha az útvonalterv nappali szobát is tartalmaz, a kijelentkezés általában 18:00 órakor történik.

Útvonal és szállodai módosítások

Alkalmanként ünnepek alatt és bizonyos időszakokban előre nem látható körülmények miatt előfordulhat, hogy a Golden Light Travel Services és/vagy a szállodák az érkezés után, az utolsó pillanatban változtatásokat hajtanak végre. Ezért fenntartjuk a jogot, hogy módosítsuk a sorrendet és/vagy helyettesítsük a szállodákat más, hasonló kategóriába tartozó szállodákkal. Ilyen esetekben nem kerül sor költségkiigazításra. Ezek a változtatások szükségessé válhatnak akár a helyi adottságok, akár a felek kényelme, akár a túra megfelelő és biztonságos lebonyolítása érdekében. Ha ez megtörténik, megpróbálunk összehasonlítható minőségű alternatív megoldásokat biztosítani Önnek.

Felelősség

Csak a résztvevők ügynökeként járunk el az utazással kapcsolatban, legyen szó vasútról, távolsági buszról, személygépkocsiról, hajóról, repülőgépről vagy bármilyen más kényelemről, és nem vállalunk felelősséget sérülésért, betegségért, kárért, veszteségért, balesetért, késésért vagy szabálytalanságért, amely közvetlenül vagy közvetve az alábbi okok bármelyikéből ered; – Időjárás, természeti csapások, vis maior, kormányzati vagy más hatóságok cselekedetei, háborúk, polgári zavargások, munkaügyi viták, zavargások, lopások, mechanikai meghibásodások, karanténok vagy mulasztások, késések, lemondások vagy bármely szálloda, fuvarozó vagy étterem megváltoztatása. A további költségekért felelősséget nem vállalunk.

Étkezés a túrán

Az egyes útvonalakban meghatározottak szerint. Az étkezések a szálloda vagy étterem svédasztalos vagy meghatározott menüjén alapulnak. Általában az italok nem tartoznak ide, kivéve, ha ezt külön jelezzük.

Szabadidő

A túra bizonyos időszakai „szabadidőnek” minősülnek vagy lesznek kijelölve. Ezeket az időszakokat elsősorban azért biztosítják, hogy lehetőséget adjanak a pihenésre és a kikapcsolódásra. Ön azonban szabadon használhatja az időt, ahogy akarja.

Örömmel adunk tájékoztatást a tennivalókról vagy látnivalókról, de nem vállalunk felelősséget semmilyen veszteségért, balesetért vagy sérülésért, amely akkor következik be, amikor Ön nem tartózkodik a csoporttal, vagy nem szerepel a hivatalos útvonalán.

 Árajánlatok és érvényesség

Minden árajánlat a kért szolgáltatások elérhetőségétől függ, és nem garantált, amíg a foglalást vissza nem igazoljuk és az előleget meg nem kapjuk. Az árajánlatok a kiadás napjától számított 7 napig érvényesek. A Golden Light Travel Services fenntartja a jogot, hogy ennek megfelelően emelje az árakat.

Befizetés és teljes kifizetés

Miután a túracsomagodat visszaigazolunk, és fizetési kérelmet küldünk miután, megkaptuk a foglalási űrlapot. A kiscsoportos túrák foglalásának biztosításához letét szükséges. Az előleg összege a foglaláson van meghatározva.

Privát túrák esetén a szükséges letét 25% vagy 50%, a választott túra típusától függően. A fizetési ütemezés az évszakától függően változik. Az év nagy részében a teljes összeg 45 nappal az utazás kezdete előtt fizetendő. A karácsonyi és húsvéti időszakban azonban a fizetési határidő 60 napra meghosszabbodik.

A csomagban foglalt járatok díja a foglaláskor fizetendő foglalási díjjal együtt történik. Ez a díj a teljes üdülési költség részének minősül, és nem téríthető vissza, kivéve azokat az eseteket, amikor a kérelmezőt nem lehet elszállásolni, vagy ha az Utazási Iroda úgy dönt, hogy nem fogadja el a foglalást. Egyes túrák magasabb foglalási díjjal járhatnak, és erről a foglalási folyamat során tájékoztatják az Ügyfelet.

A foglalási határidő a foglalás időtartamától függ, amint azt korábban említettük. Az indulástól számított 60 vagy 45 napon belül lefoglalt túrák esetében a foglalási díj megegyezik a teljes túraárral. A teljes költség fennmaradó részét, ha alkalmazható, legkésőbb 60 nappal vagy 45 nappal az indulás dátuma előtt kell rendezni, a korábban említett időszaknak megfelelően (kivéve, ha kiscsoportos túrák esetén a foglalási űrlap másként rendelkezik). Az egyenleg megfizetésének ezen határidőn belüli elmulasztása lehetővé teszi a Golden Light Travel Services számára, hogy a szerződést az Ügyfél által felmondottnak tekintse, és lemondási szabályzatainkat az alábbiakban részletezett módon alkalmazzuk.

Késői foglalások és fizetések

Az érkezéstől számított 7 napon belüli foglalásokat és fizetéseket biztonságos fizetési linkünkön keresztül, hitelkártyával kell kifizetni. A hitelkártyás fizetés 5% felár ellenében fizetendő.

Hitelkártya vagy banki átutalás

A fizetés történhet hitelkártyával (Visa és MasterCard) 5% felár ellenében biztonságos online fizetési rendszerünk segítségével vagy banki átutalással. A vásárlás napján a devizaárfolyam ingadozása enyhe eltérést eredményezhet a teljes díjban. Felhívjuk figyelmét, hogy az elektronikus átutalás banki átutalási költségekkel jár (mindkét oldalon). Gondoskodnia kell arról, hogy a befizetés fedezze ezeket a díjakat.

Utasbiztosítás

Kérjük, győződjön meg arról, hogy megfelelő személyi és egészségügyi biztosítással rendelkezik az esetlegesen felmerülő személyes vagy egészségügyi vészhelyzetek kezelésére. Bizonyos esetekben, ha orvosi ellátásra van szüksége a túra során, előfordulhat, hogy fizetnie kell érte a kezelés időpontjában, és hazatérése után visszatérítést kell kérnie a biztosítótól. Kérjük, forduljon egészségbiztosítójához a részletekért. Egészségügyi vészhelyzet esetén minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk Önnek a szükséges ellátás megszerzésében, és szükség esetén segítséget nyújtsunk Önnek az otthonról történő átutalás megszervezésében.

A feltételek elfogadása

A foglalás kitöltése, valamint a letét vagy a végösszeg banki átutalással vagy hitelkártyával történő kifizetése azt jelzi, hogy a túra résztvevői elolvasták és elfogadták az összes Golden Light utazási szolgáltatás és kapcsolódó weboldal feltételeit, és vállalják, hogy betartják azokat.

Az utazási tervek lemondása vagy módosítása indulás előtt

Ön vagy a társaság bármely tagja bármikor rugalmasan lemondhatja utazását vagy módosíthatja az indulás dátumát. A lemondás vagy dátummódosítás akkor lép hatályba, amikor a foglalást eredetileg végző személy írásos értesítést kap irodáinkban vagy e-mailben. Javasoljuk, hogy olyan módszert használjon, amely tartalmazza a kézbesítés és az átvétel igazolását. Minden lemondás vagy dátummódosítás költségekkel jár, amelyek fedezik a foglalás megszervezése, módosítása vagy lemondása során felmerült ésszerű költségeket.

Ha a csoport egy vagy több tagja lemondja a foglalást, az növelheti az egy főre jutó üdülési költséget azok számára, akik még mindig utaznak, és Ön felelős ennek a növekedésnek a fedezéséért. Felhívjuk figyelmét, hogy az egyenleg esedékességi dátuma utáni lemondások vagy dátummódosítások díjai az utazási útvonalaink bonyolult jellege miatt változnak. Ne feledje, hogy számos nemzetközi repülési költség nem téríthető vissza, és erről foglaláskor tájékoztatjuk. A lemondási vagy dátummódosítási költségek minden részletét a lemondás vagy a dátummódosítás időpontjában közöljük Önnel. Az alábbi lemondási és dátummódosítási díjak csak tájékoztató jellegűek, és az esetleges változások tárgyát képezhetik.

(A részletes lemondási/dátummódosítási díj a lemondó személy(ek) által fizetendő teljes költség alapján kerül kiszámításra, kivéve azokat a módosítási díjakat, amelyek nem téríthetők vissza abban az esetben, ha a lemondás feltétele a személy(ek).)

Lemondási díjak:

Több mint 60 nappal az indulás előtt: Kaució elvesztése.

42–59 nappal az indulás előtt: 35%, vagy a letét elvesztése, ha az magasabb.

28–41 nappal az indulás előtt: 70%.

15–27 nappal az indulás előtt: 90%.

0–14 nappal az indulás előtt: Nincs visszatérítés.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent vázolt lemondási díjakon felül járattörlési díjak és egyéb megtéríthetetlen költségek (pl. magánengedélyek) is érvényesek. Ha a biztosítási kötvénye fedezi a lemondás okát, akkor igényelheti ezeknek a díjaknak a visszatérítését.

Lemondás elkerülhetetlen és rendkívüli körülmények miatt

Ön fenntartja magának a jogot, hogy a visszaigazolt utazást indulás előtt lemondási díj nélkül törölje abban az esetben, ha „elkerülhetetlen és rendkívüli körülmények” merülnek fel, amelyek befolyásolják az üdülési célállomást vagy annak közvetlen környékét, és jelentősen befolyásolják az utazás teljesítését vagy a célállomásra történő szállítás megszervezését. Ilyen esetekben a teljes összeget felhasználhatja jövőbeli utazásokra, további kártérítés fizetése nélkül. Az „elkerülhetetlen és rendkívüli körülmények” olyan eseményekre utalnak, mint háború, terrorcselekmények, az emberi egészséget fenyegető jelentős veszélyek (pl. súlyos betegségek kitörése az úti célon) vagy természeti katasztrófák (pl. árvizek, földrengések vagy a célállomásra történő biztonságos utazást lehetetlenné tevő időjárási viszonyok).

Lemondás a Golden Light Travel Services által

Mivel jó előre megtervezzük az utazások megszervezését, alkalmanként módosításokra vagy lemondásokra lehet szükség. Fenntartjuk a jogot, hogy bármely túrát előzetes értesítés nélkül megváltoztassunk vagy töröljünk. Javasoljuk, hogy kössön biztosítást a behajthatatlan lemondási költségek elleni védelem érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

Módosítások: Utazásának kisebb módosítása esetén ésszerű erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb tájékoztassuk Önt, utazási vonzóját vagy utazási ügynökét, feltéve, hogy elegendő idő áll rendelkezésre az indulás előtt. Kérjük, vegye figyelembe, hogy kisebb változtatásokért nem vállalunk felelősséget. A kisebb változtatások közé tartoznak például a 12 óránál rövidebb oda- vagy visszaútra vonatkozó módosítások, a repülőgép típusának módosítása, a szállás megváltoztatása egy másik, azonos vagy magasabb színvonalú szabványra, illetve a fuvarozók megváltozása. Ne feledje, hogy a fuvarozók, például a brosúrában említett légitársaságok változhatnak. Ritka esetekben szükség lehet a megerősített megállapodások jelentős módosítására.

Jelentős változások lehetnek az indulás előtt: A szállásterület megváltoztatása az utazás egészére vagy jelentős részére. Alacsonyabb színvonalú vagy alacsonyabb besorolású szálláshelyre való visszaminősítés az utazás egészére vagy jelentős részére. Az indulás időpontjának vagy a megállapodások teljes időtartamának módosítása több mint 12 órával indulás előtt. Az útvonalterv lényeges módosítása, beleértve egy vagy több úti cél teljes kihagyását.

Lemondás: Nem töröljük az utazást kevesebb, mint 56 nappal az indulás dátuma előtt, kivéve vis maior vagy a végösszeg kifizetésének elmulasztása miatt, vagy azért, mert az utazási csomag folytatásához szükséges minimális számot nem érte el. Ezen időpont után is lemondhatjuk nyaralását, ha például az adott utazási formához szükséges minimális ügyfélszám nem teljesül.

A minimálisan szükséges utaslészámot az utazás leírásában található. Ha töröljük vagy jelentős változtatást hajtunk végre, a lehető leghamarabb értesítjük Önt, és felkínáljuk Önnek a következő választási lehetőségeket:

(jelentős változások esetén) alternatív megoldások elfogadása; ha rendelkezésre áll, alternatív üdülési ajánlat elfogadása (az árkülönbözet visszatérítésével, ha az alternatíva alacsonyabb értékű); nyaralás lemondása teljes visszatérítéssel.

Választásáról az ajánlatunktól számított 7 napon belül értesítenie kell minket. Ha 7 napon belül nem kapunk választ, újra felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy választását kérjük. A válaszadás elmulasztása a módosítás vagy az alternatív foglalási megoldások elfogadásának minősül.